torsdag 21 november 2013

Musor och oknytt





I kväll var jag på vernissage på Abecita Konstmuseum. Där presenterades två nya fotoutställningar som skall hänga fram till den 16 februari.
Den ena utställaren är modefotografen Sandra Freij (bild 2). Sandra är från Borås och verksam i London. Hon visar vackra, spännande och lekfulla bilder från ett antal projekt med skiftande teman under rubriken ”Sandra Freij – Musor, drömmare och fashionistas”.
Den andra utställaren är Mats Andersson (bild 4). Mats är reklamfotograf från Jönköping och temat för hans bilder är ”John Bauers skogar”. Under tre års tid har han letat motiv och stämningar i de skogar där John Bauer själv vandrade vid tiden kring förra sekelskiftet. Om man tar god tid på sig finns det mängder av spännande saker att upptäcka i Mats bilder. Fantasin väcks till liv och ibland kan man riktigt haja till. Jag gjorde det!
Under kvällen fanns också möjlighet att beskåda några av Annika Ekdahls enorma gobelänger (bild 5). Annika fick i år Europas största textilpris – The Nordic Award in Textiles. På bilden ovan ser du en av dessa gobelänger i jätteformat med namnet ”Definitely Gold” från 2008. Att kika på Annikas hemsida ger en inblick i hennes fascinerande värld av trådar och färger. Man häpnar!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, absolut:) Riktigt kul... jag kommer på din föreläsningskväll... den 6 februari...

      Radera